• Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort

Wijnkaart

Met 25 jaar wijnervaring (voorheen mede-zaakvoerder van wijnhandel Winetime in Nieuwpoort) geeft Maya Strobbe graag haar wijnkennis door.

Alle wijnen zijn per glas te verkrijgen. De ideale manier om eens nieuwe wijnen te leren kennen. Elke week zijn er ook originele suggesties per glas te verkrijgen. Zie onderaan de pagina.

Ze is eveneens auteur van het boek ‘Vrouwen maken de wijn’ (uitgeverij Lannoo) en was columniste bij Libelle Lekker , Primo magazine, Must Visits, enz

Dit jaar werkt ze aan een tweede boek over Belgische wijnmakers in Zuid-Afrika. Dit boek zal uitgegeven worden door Stichting Kunstboek , in de winkel vanaf 7 juli 2023.

 

Onze wijnkaart bevat wijnen met een verhaal.

Tabl’O serveert authentieke, smaakvolle wijnen met een ziel en karakter, helemaal conform het DNA van Tabl’O.

Maak ook kennis met onze aparte rubriek Belgische wijnen. Een beetje chauvinisme mag, niet ?

NIEUW : omdat zoveel klanten onze wijnen graag wensen te kopen, zullen alle suggestiewijnen nu ook per fles of per karton te kopen zijn in Tabl’O, aan dezelfde prijs als u ze bij de wijnhandelaar zou kopen. Leuk toch ?

Interesse : laat het ons weten !

Vanaf 3/6

suggestie witte wijn

Cantine Ravazzi – Toscane, Italië

Deze wijn uit het Zuiden van Toscane, nabij de grens van Umbrië, wordt gemaakt van vermentino, malvasia, trebbiano, viognier. Aroma’s van perzik, abrikoos, een zachte en evenwichtige wijn.

€ 8 / glas € 39/fles

suggestie rode wijn

Luberri – 95% tempranillo 5 % viura – Rioja, Spanje

De wijn en de naam Luberri ontstond in 1991 nadat de familie Monje-Amestoy hier en daar wat perceeltjes wijngaard had gekocht in en rond Elciego, in de Rioja Alavesa. Dit is de kleinste subzone van de Rioja en ligt in Baskenland. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 m aan de Ebro tot 540 m voor de Los Merinos-wijngaard. Uiteraard overheerst de tempranillo in de aanplant. De stijl van wijnmaken is zuiver, natuurgetrouw, elegant met toch diepgang. Het toepassen van de traditionele koolzuurgisting werd hier in ere hersteld met name in de ‘Luberri’, een Rioja barstend van het pure fruit, zonder eik. De totale productie vandaag is 350.000 flessen per jaar.

Kersenrode kleur met paarse reflecties. Aroma’s van rood fruit, viooltjes, zoethout. Fruitige, gulle smaak met een goede concentratie en soepele tannines.

€7 / glas € 35 /fles