• Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort
  • Sfeerbeeld Restaurant Tabl'O Nieuwpoort

Wijnkaart

Met 25 jaar wijnervaring (voorheen mede-zaakvoerder van wijnhandel Winetime in Nieuwpoort) geeft Maya Strobbe graag haar wijnkennis door.

Alle wijnen zijn per glas te verkrijgen. De ideale manier om eens nieuwe wijnen te leren kennen. Elke week zijn er ook originele suggesties per glas te verkrijgen. Zie onderaan de pagina.

Ze is eveneens auteur van het boek ‘Vrouwen maken de wijn’ (uitgeverij Lannoo) en was columniste bij Libelle Lekker , Primo magazine, Must Visits, enz

Dit jaar werkt ze aan een tweede boek over Belgische wijnmakers in Zuid-Afrika. Dit boek zal uitgegeven worden door Stichting Kunstboek begin 2023.

 

Onze wijnkaart bevat wijnen met een verhaal.

Tabl’O serveert authentieke, smaakvolle wijnen met een ziel en karakter, helemaal conform het DNA van Tabl’O.

Maak ook kennis met onze aparte rubriek Belgische wijnen. Een beetje chauvinisme mag, niet ?

NIEUW : omdat zoveel klanten onze wijnen graag wensen te kopen, zullen alle suggestiewijnen nu ook per fles of per karton te kopen zijn in Tabl’O, aan dezelfde prijs als u ze bij de wijnhandelaar zou kopen. Leuk toch ?

Interesse : laat het ons weten !

Vanaf 28/1

suggestie witte wijn

Viña Montes chardonnay – Chili

Vina Montes is één van de meest toonaangevende wijnhuizen uit Chili. In 1988 werd Vina Montes opgericht door vier partners, die vanaf het begin de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt!

Inmiddels worden de wijnen van Montes Winery wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Deze wijn wordt voor de helft gefermenteerd in houten vaten terwijl de andere helft in de RVS tanks gaat. Dit om het fruitige karakter van de wijn te benadrukken. Daarna rijpt 30% van de wijn nog eens 6 maanden in de houten vaten van nieuw Amerikaans eiken, waardoor er een zeer bijzondere en verfijnde Chardonnay ontstaat.

€ 7,5 / glas € 37/fles

suggestie rode wijn

Tempel Wines – Oogwink – 100 % SHIRAZ – Paarl, Zuid-Afrika

Belgische eigenaar uit Aalst.

‘Oogwink’, Zuid-Afrikaans voor ‘knipoog’. Sexy en speels, net als deze full-bodied syrah.

€ 8 glas € 39 fles